Om den stående övningen

 

Börja med att trampa på stället och hitta ett lagom avstånd mellan fötterna, ungefär höftbredd. Sök ditt aktiva stående genom att studsa på hälarna. Du kan använda aah-ljudet så att du hör att hälarna når golvet på varje studs.

Rör lite på knälederna och hitta mjukheten i knäna. Dra upp axlarna och släpp ner dem igen några gånger. Stanna kvar i din stående balans med tyngden på framfötterna och hela fotsulan i kontakt med golvet.
 Så övar du kontakten med balanslinjen genom att böja i höfter och knän och glida ner i balanslinjen och därefter glida tillbaka upp till utgångsställningen igen.

Trampa in igen och vrid dig nu runt din stabila balanslinje. Låt armarna följa med avslappnade.

Nästa rörelse heter Vågen. I ditt balanserade stående sjunker du ner i balanslinjen genom att böja höfter och knän och sedan komma tillbaka upp. Låt nu armarna följa med i rörelsen. När du kommer upp följer armarna med en bit framför kroppen och på vägen ner följer armarna nära kroppen. Armar och ben rör sig i samma rytm. Du kan ljuda på m-ljudet på vägen ner och låta inandningen följa på vägen upp.

Efter en stunds stående ljudande på m, kommer den övning som här kallas Dionysos. Den heter även ”sammandragning kring centrum”.

Utgångsställningen är ditt balanserade stående. Du sjunker genom balanslinjen, runt centrum, så att bäcken och bröstkorg närmar sig varandra. Fjädra tillbaka upp igen.

Ljuda gärna på aah-ljudet när du sjunker och låt inandningen följa rörelsen på vägen upp.

Fortsätt med den stående Dionysosövningen, men dra aktivt ihop dig på framsidan runt ditt rörelsecentrum. Låt armarna följa med och markera i rörelsen, som om du trycker bort någonting när du säger Stopp!

När du fjädrar tillbaka upp igen på inandningen drar du armarna tillbaka in mot kroppen.