IATBBAT Sundsgården 2015

DSC_0101Vid årets internationella lärargruppsmöte, 8-13 augusti, samlades 32 fysioterapeuter/sjukgymnaster från 11 länder. Seminarium, övande och diskussioner om Basal Kroppskännedom och Tai Chi Chuan genomfördes på engelska av en entusiastisk skara.

Övade i Basal KroDSC_0152ppskännedom skedde i två grupper, med respektive två lärare i varje grupp. Meditationen skedde i helgrupp, morgon och kväll och Tai Chi övades i tre olika svårighetsgrupper, från nybörjare till avancerad nivå. Sundsgården erbjuder en väldigt fin inramning, med sin vackra utsikt, stora panoramafönster och närhet till hav och bad. Vi var många som gick ned och tog oss ett morgondop, lunchdop och kvällsdop…

DSC_0133

 

En viktig del av det internationella samarbetet är att diskutera utbildningen till terapeutisk kompetens i Basal Kroppskännedom, dess olika steg,  antalet utbildningsveckor, innehåll och uppgifter. De olika länderna har såklart olika förutsättningar, olika antal lärare och olika samarbeten med högskola och universitet. I stort ser dock utbildningen likadan ut. Daniel Catalan-Matamoros, disputerad lärarkandidat från Spanien berättade inbjudande om den kommande världskonferensen ICCPMH-The International Conference of Physical therapy in Psychiatry and Mental Health som går av stapeln 9-11 mars, 2016. Flera av IATBBATs medlemmar planerar att åka dit, föreläsa och erbjuda workshops. Här kan du läsa mer om denna http://icppmh.org/madrid_home.html  Sista kvällen avslutades med ytterligare en rörelseform, härlig dans, lite typiska steg och sång för våra olika länder. Sverige bjöd på små grodorna…